Over ons

Aan de oorsprong van de naam van de vereniging is een mooi verhaal verbonden:

Okke was een schipper uit Harlingen die regelmatig uitvoer naar Terschelling. Op een dag zit hij op vracht naar Terschelling te wachten en om de tijd door te brengen gaat hij een praatje maken in een café, waar hij wel eens kwam. In het café zit een zonderlinge man en deze begint een gesprek met Okke. Al gauw komt het gesprek op roeien, want dat is Okke zijn grote passie.

De vreemdeling beweert dat hij onverslaanbaar is en verwacht dat Okke hem uitdaagt voor een wedstrijd. Okke hoeft niet lang na te denken en de wedstrijd is een feit. Bij het verlaten van het café laat Okke de vreemdeling voorgaan en ziet zodoende dat deze een bokkepoot heeft. Het is de duivel. Okke schrikt en denkt hoe hij dit moet oplossen. Ondertussen pocht de duivel verder hoe geweldig hij wel niet is en dat Okke toch geen kans heeft. Hier grijpt Okke in, hij stelt voor dat hij een half uur voorsprong krijgt en dat ze van Harlingen naar Terschelling roeien.

De duivel bedenkt zich maar even en stemt toe. Okke vertrekt en gaat in een recht lijn naar Terschelling. Wat de duivel echter vergat en Okke niet, was dat het tij afgaand was. Okke kon nog net over de zandbanken komen, maar de duivel kwam vast te zitten. Zo versloeg Okke de duivel en kreeg zijn bijnaam Okke Hel.